<?php the_title(); ?>

Zimsko kadetsko i juniorsko prvenstvo Hrvatske 2022.

Na Zimskom plivalištu Mladost u Zagrebu od 25.-27. veljače održano je Zimsko kadetsko i juniorsko prvenstvo Hrvatske pod organizacijom Hrvatskog saveza za skokove i vodu i priređivačkom palicom KSV Medveščak i KSV Nemo. Natjecanje je okupilo 70 sportaša iz 8 klubova.

Na otvorenju natjecanja proglašeni su najuspješniji sportaši i klubovi u 2021. godini, a plakete su im dodijelile predstavnice Hrvatskog olimpijskom odbora gđa Gordana Borko i gđa Sandra Burić:
SPORTAŠ GODINE – MATEJ NEVEŠĆANIN
SPORTAŠICA GODINE – BARBARA BARTOLIĆ
MLADA NADA – LOVRO ŠTAMBAK
KLUBOVI: 1. mjesto KSV ZADAR, 2. mjesto KSV MEDVEŠČAK, 3. mjesto KSV Nemo
Priznanja trenerima (Šimi Periću, Petri Balog i Marini Novosel) za zapažene rezultate u 2021. godini dodijelila je Predsjednica KSV Medveščak gđa Biserka Donoval.

Najuspješniji natjecatelji ZKJPH bili su:
Mlađi kadeti VID BEGANOVIĆ u disciplinama daska 1m, 3m i toranj, DINA KIŠ u disciplini toranj (oboje KSV Nemo) te TARA MIRKOVIĆ s daske 1m i 3m (KSV Dive).
Kadet LOVRO ŠTAMBAK (KSV Medveščak) zlatne medalje osvojio je u svim disciplinama a najuspješniji je bio s daske 3m i s tornja gdje je ostvario i normu HSSV-u za ulazak u reprezentaciju te kadetkinje RIA LONGIN (KSV Arno) s daske 1m i tornja i LARA KOKANOVIĆ (KSV Nemo) s daske 3m.
U kategoriji mlađih juniora MARKO HULJEV (KSV Zadar) prvakom Hrvatske postao je u svim pojedinačnim disciplinama, a najuspješniji rezultat postigao je s daske 1m s ostvarenom normom HSSV-u za odlazak na EP juniora. Kod mlađih juniorki DOLORES BENKOVIĆ (KSV Zadar) zlatnu medalju objesila je s daske 1m i 3m, dok je na tornju najuspješnija bila HANA OŽANIĆ (KSV Medveščak).
U konkurenciji juniora na najvišem postolju izmijenili su se DAVID LEDINSKI (KSV Nemo) s daske 3m, MATEJ NEVEŠĆANIN (KSV Zadar) s daske 1m te LUKA MARTINOVIĆ (KSV Medveščak) s tornja. Ledinski je ostvario norme za odlazak na EP juniora s daske 1m i 3m, a Nevešćanin s daske 1m.
Kod djevojaka sve zlatne medalje pripale su BRUNI HULJEV koja je s daske 3m ostvarila normu HSSV-u, a normom s iste discipline može se pohvaliti i LORA MAGAŠ (KSV Medveščak).
U disciplini sinkro najuspješniji parovi bili su BELIĆ-MIRKOVIĆ, ŠTAMBAK-LONGIN, LEDINSKI-NEVEŠĆANIN (ostvarena norma za EP) i HULJEV-MAGAŠ (0,30 do norme).

Čestitke svima na rezultatima i VELIKO HVALA našim sponzorima POLLEO SPORT, OKEO i ANO d.o.o. (ALLIANZ) što su doprinijeli organizaciji ovog prvenstva.