<?php the_title(); ?>

Svjetsko juniorsko prvenstvo – Kijev

U glavnom ukrajinskom gradu Kijevu od 2.-9.12. održano je Svjetsko juniorsko prvenstvo na kojem je nastupilo 25 zemalja. Hrvatsku je predstavljalo čak 7 sportaša – MATEJ NEVEŠĆANIN, DAVID LEDINSKI, LUKA MARTINOVIĆ, JAN MUFIĆ, TESA SMOLEC, BARBARA BARTOLIĆ I BRUNA HULJEV predvođeni trenerima ŠIMOM PERIĆEM, PETROM BALOG I MARINOM NOVOSEL te sutkinjom NATAŠOM KOLIĆ.

Povijesni rezultat ostvario je MATEJ NEVEŠĆANIN u disciplini daska 1m gdje je osvojio brončanu medalju, prvu svjetsku medalju u povijesti hrvatskih skokova u vodu. Matej je svoju kvalitetu potvrdio i s daske 3m gdje je u finalu zauzeo izvrsno 4. mjesto. U sinkro skokovima s daske 3m nastupio je u paru s DAVIDOM LEDINSKIM gdje su zauzeli također odlično 6. mjesto.
Kod djevojaka ćemo također pamtiti rezultat BARBARE BARTOLIĆ, kao prve finalistice svjetskog prvenstva. Barbara je s daske 1m bila odlična 5., dok je s daske 3m zauzela 10. poziciju.

Čestitke na ovim sjajnim rezultatima za hrvatski sport i ostatku ekipe na njihovom prvom sudjelovanju na ovako velikom natjecanju. Ovi rezultati i brojnost sportaša na ovakvoj razini zasigurno ukazuju na svijetlu budućnosti našeg sporta.