<?php the_title(); ?>

Zadar- Zimsko kadetsko i juniorsko prvenstvo Hrvatske

Proteklog vikenda na zadarskom bazenu Višnjik pod organizacijom Hrvatskog saveza za skokove u vodu i priređivačkom funkcijom KSV Arno, održano je Zimsko kadetsko i juniorsko prvenstvo Hrvatske na kojem je sudjelovalo 64 skakača iz 8 hrvatskih klubova. 

Nakon ovog natjecanja u reprezentaciju Hrvatske upisala su se tri nova člana:
1. BARBARA BARTOLIĆ (KSV Nemo) 
2. LUKA MARTINOVIĆ (KSV Medveščak)
3. MARKO PROFACA (KSV Zadar).

U kategoriji najmlađih kadeta D istaknuo se VITO KRILIĆ (KSV Medveščak) koji se na najvišu stepenicu postolja penjao na sve tri individualne discipline na kojima je ostvario i norme HSSV. Odličan je bio i MIKULA MIOČIĆ (KSV Zadar) s dva osvojena srebra, te najmlađi kadet LOVRO ŠTAMBAK koji je na dasci 1m osvojio srebro. Brončanu medalju s daske 3m osvojio je ČURKOVIĆ LUIGI (KSV Zadar).

Kod djevojčica D najuspješnija je bila RIA LONGIN (KSV Arno) sa osvojenim zlatnim medaljama na sve tri discipline. Srebrnu medalju s daske 3m i brončanu s daske 1m osvojila je VANJA KOVAČEVIĆ EBERHARDT (KSV Medveščak), dok je srebro s daske 1m pripalo LARI KOKANOVIĆ (KSV Nemo). Brončanu medalju s daske 3m osvojila je LUCIJA BERETIN (KSV Arno)

U kategoriji starijih kadeta norme u svim disciplinama te dvije zlatne medalje i jednu brončanu osvojio je MATEJ NEVEŠĆANIN (KSV Zadar), dok je na tornju bolji bio njegov klupski kolega MARKO PROFACA. Odlični su bili i Medveščakovci LUKA MARTINOVIĆ s osvojena dva srebra i JAN MUFIĆ sa osvojenim srebrom i dvije bronce te normama s discipline daska 1m i 3m.

Kadetkinja LORA MAGAŠ (KSV Zadar) briljirala je na svim disciplinama te oko vrata objesila sve tri zlatne medalje te potvrdila norme HSSV-u. Tri srebrne medalje osvojila je JURJA BEGANOVIĆ (KSV Nemo), dok su brončane medalje pripale MATILDI ŠRBEC (KSV Nemo) te HANI OŽANIĆ (KSV Medveščak).

Kategoriji juniorki B obilježila je BARTOLIĆ BARBARA (KSV Nemo) koja je svojim nastupom na dasci 3m osigurala nastup na Europskom juniorskom prvenstvu koje će se održati u lipnju u ruskom Kazanu. Srebrne medalje s daske 1m i 3m osvojila je BRUNA HULJEV (KSV Zadar) kojoj je do norme falilo samo 3 boda, dok je na tornju osvojila broncu. Srebrna na tornju i brončana s daske 3m bila je DORA TOMLJENOVIĆ, a brončana na dasci 1m brončana je bila TESA SMOLEC (obje KSV Medveščak).

U kategoriji juniora B izvrsnu formu i spremnost za odlazak na Europsko juniorsko prvenstvo pokazao je DAVID LEDINSKI (KSV Nemo) zlatnim medaljama u disciplinama daska 1m i 3m. David je na tornju osvojio srebrnu medalju, dok je prvak Hrvatske na tornju postao ROKO KRILIĆ (KSV Medveščak). Roko je osvojio i srebro s daske 3m, dok je njegov klupski kolega MARO KOKIĆ srebrnu medalju osvojio s daske 1m, dok je na tornju i dasci 3m bio brončani. Brončanu medalju s daske 1m osvojio je DIEGO BAJLO (KSV Zadar).

U najstarijoj konkurenciji juniora A najuspješniji su bili DOMINIK PAVELIĆ (KSV Nemo) i TESSA PAVLEKOVIĆ (KSV Medveščak) sa osvojene tri zlatne medalje. ENDI ŠEHIĆ (KSV Medveščak) dva puta je bio srebrni, VITO PERIČIĆ (KSV Arno) jednom srebrni, a LUJO PETROVIĆ LISZT (KSV Medveščak) i SVEN VALE (KSV Promorje 2010) jednom brončani.
Kod djevojaka na drugom i trećem mjestu izmjenjivale su se JANA KRVAVICA (KSV Nemo) DOLORES ŠUŠA (KSV Primorje 2010).

U sinkro skokovima najuspješniji su bili kadeti MATEJ NEVEŠĆANIN i MARKO PROFACA, kadetkinje MATULDA ŠRBEC i GITA HAINSKI, juniori DAVID LEDINSKI i DOMINIK PAVELIĆ te juniorke JANA KRVAVICA i BARBARA BARTOLIĆ.

Na svečanom otvorenju natjecanja proglašeni su i najbolji klubovi u 2018. godini:
1. mjesto KSV NEMO
2. mjesto KSV Medveščak
3. mjesto KSV Zadar

Mladom nadom Hrvatske prema rezultatima iz 2018. godine proglašen je MARKO PROFACA (KSV Zadar).

Čestitke natjecateljima i njihovim trenerima!