<?php the_title(); ?>

Trofej Beograda 2019

Trofej Beograda ove godine okupio je 15 klubova iz 6 država među kojima su sudjelovala i 3 hrvatska kluba – KSV Arno, KSV Medveščak i KSV Primorje 2010. Hrvatski klubovi osvojili su čak 17 zlatnih, 11 srebrnih i 7 brončanih medalja. Titulu najuspješnijeg kluba, drugu godinu zaredom, odnio je KSV Medveščak. Ovo natjecanje donijelo nam je još jedan nastup na Europskom juniorskom prvenstvu koje se ove godine održava u ruskom Kazanu za koji je zaslužan MARO KOKIĆ (KSV Medveščak) koji je ostvario normu HSSV-u u disciplini daska 1m.
Najuspješniji natjecatelj sa sva četiri osvojena zlata bio je kadet C LUKA MARTINOVIĆ (KSV Medveščak). Odličan je bio i njegov klupski kolega JAN MUFIĆ sa osvojenom zlatom, dva srebra i broncom.
Sve zlatne medalje u individualnim disciplinama osvojio je i kadet D VITO KRILIĆ (KSV Medveščak), dok je njegov brat ROKO KRILIĆ u kategoriji juniora B osvojio dvije zlatne i dvije srebrne medalje. Već spomenuti MARO KOKIĆ, osim zlatne medalje u disciplini daska 1m osvojio je još jednu zlatnu, srebrnu i brončanu medalju.
U kategoriji najmlađih limača istaknuo se GINO LONGIN (KSV Arno) koji se na najvišu stepenicu postolja penjao u disciplini daska 1m, dok je s daske 3m osvojio brončanu medalju. Još jedan perspektivan limač je i LOVRO ŠTAMBAK (KSV Medveščak) koji je na obje discipline osvojio srebrnu medalju. U kategoriji juniora A brončanu medalju s daske 3m osvojio je SVEN VALE (Primorje 2010).
U kategoriji djevojaka najuspješnija je bila juniorka A TESSA PAVLEKOVIĆ (KSV Medveščak) s osvojene dvije zlatne i srebrnom medaljom u disciplini daska 3m, dok je u istoj disciplini bolja bila DOLORES ŠUŠA (KSV Primorje 2010) koja je uz zlatnu medalju osvojila još i srebro. U disciplini toranj zlatom se okitila TARA BAĆE (KSV Medveščak).
Cijelu paletu medalja (zlato, srebro i bronca) osvojile su juniorke B DORA TOMLJENOVIĆ I TESA SMOLEC, te kadetkinja HANA OŽANIĆ (sve tri KSV Medveščak). Srebro u sinkro skokovima osvojila je i juniorka B MARTA SABOL.

ČESTITKE natjecateljima i njihovim trenerima na izvrsnim rezultatima!