<?php the_title(); ?>

Ljetno seniorsko prvenstvo Hrvatske – Zadar

Na zadarskom bazenu “Višnjik” održano je Ljetno seniorsko prvenstvo Hrvatske. Skakačima je ovo bilo prvo natjecanje nakon duge pauze zbog pandemije Covid-19, a da su se zaželjeli svog najdražeg sporta dokazala je i činjenica kako je ovo natjecanje iznjedrilo čak 16 kategoriziranih sportaša HOO.
Na samom početku natjecanja proglašeni su najuspješniji seniori u 2019. godini. Titulu sportašice godine odnijela je MARCELA MARIĆ (KSV Zadar), a sportaša godine JURAJ MELŠA (KSV Nemo).
Juraj se na ovom natjecanju također istaknuo kao najuspješniji te je osvojio naslove prvaka Hrvatske u sve tri individualne discipline te u sinkro skokovima s klupskih kolegom DAVIDOM LEDINSKIM. David je u stopu pratio Juraja te postao viceprvak Hrvatske u svim individualnim disciplinama. Brončane medalje s daske 3m i s tornja osvojio je FRANKO BASLER (KSV Medveščak), dok je bronca s daske 1m pripala MATEJU NEVEŠĆANINU (KSV Zadar). Srebro u sinkro skokovima osvojili su JAN MUFIĆ i MARO KOKIĆ (KSV Medveščak),  a odmah iza njih plasirali su se ROKO KRILIĆ i LUKA MARTINOVIĆ (KSV Medveščak).
Kod djevojaka prvakinje Hrvatske u individualnim disciplinama postale su BARBARA BARTOLIĆ (KSV Nemo) s daske 3m i s tornja te BRUNA HULJEV (KSV Zadar) s daske 1m. Srebrne su bile TESSA PAVLEKOVIĆ (KSV Medveščak) s daske 1m, LORA MAGAŠ (KSV Zadar) s daske 3m i DORA TOMLJENOVIĆ (KSV Medevščak) s tornja. Brončanu medalju s tornja osvojila je DOLORES ŠUŠA (KSV Primorje 2010).
Najuspješnije u sinkro skokovima bile su BRUNA HULJEV i LORA MAGAŠ (KSV Zadar), srebro su osvojile BARBARA BARTOLIĆ i JURJA BEGANOVIĆ (KSV Nemo) a broncu TESSA PAVLEKOVIĆ i DORA TOMLJENOVIĆ (KSV Medveščak).
U atraktivnoj disicplini sinkro mix pobjedu su odnijeli BARBARA BARTOLIĆ u paru s DAVIDOM LEDINSKIM, srebro je pripalo TESSI PAVLEKOVIĆ i JANU MUFIĆU, a bronca TESI SMOLEC i MARI KOKIĆU.

Čestitke svima i s nestrpljenjem očekujemo Ljetno kadetsko i juniorsko prvenstvo Hrvatske koje će se održati od 24. do 26.7. u Rijeci. Sretno svima!

LJSPH kratki rezultati