<?php the_title(); ?>

1. kolo Alpe Adria – Trst

Prvo ovosezonsko natjecanje, 1. kolo Alpe Adria,  proteklog  vikenda održano je u Trstu. Hrvatsku su predstavljali skakači iz klubova KSV Arno, KSV Dupin, KSV Medveščak, KSV Primorje 2010 i KSV Zadar koji su ponovno osvojili pregršt medalja.
Za posebnu pohvalu su rezultati mlađih juniora gdje su ostvarene i prve norme za odlazak na juniorsko prvenstvo Europe koje će se održati u Edinburghu, Škotska 2020. LUKA MARTINOVIĆ ostvario je norme na obje discipline, a uspješniji je bio s daske 3m gdje je bodovno bio 18 bodova iznad norme. MARO KOKIĆ najbolji je bio s daske 1m te uz zlatnu medalju također ostvario normu HSSV-u. Odmah iza njega s daske 1m plasirao se JAN MUFIĆ, također s bodovnom normom HSSV-u. ROKO KRILIĆ i DORA TOMLJENOVIĆ osvojili su po jednu brončanu medalju (svi KSV Medveščak).
U najmlađoj kategoriji limačica brončanu medalju osvojila je ANIKA MIOČIĆ (KSV Zadar).
U kategoriji mlađih kadeta s daske 1m briljirao je perspektivni LOVRO ŠTAMBAK koji se popeo na najvišu stepenicu postolja, dok je u istoj kategoriji KARLO PERIĆ (KSV Zadar) osvojio brunčanu medalju. Kod djevojčica u istoj kategoriji, RIA LONGIN (KSV Arno) osvojila je broncu.
U kategoriji kadeta zlatnom medaljom s daske 3m i normom HSSV-u može se pohvaliti i VITO KRILIĆ (KSV Medveščak), dok je s daske 1m srebro osvojio MARKO HULJEV (KSV Zadar).
Kadetkinja HANA OŽANIĆ odlična je bila u obje discipline te osvojila obje zlatne medalje.
U kategoriji starijih juniora dvije srebrne medalje osvojio je TONI BUZOV (KSV Dupin), dvije brončane LEO STRAŽIČIĆ (KSV Primorje 2010) a kod djevojaka broncu s daske 1m TESSA PAVLEKOVIĆ (KSV Medveščak).