<?php the_title(); ?>

Natjecanje četiri nacije – Rijeka

Nakon Budimpešte, Beča i Brna, završnica četverogodišnjeg ciklusa “Natjecanja četiri nacije” održana je na riječkom bazenu Kantrida. Hrvatsku je na ovom natjecanju predstavljala selekcija Zagrebačkog saveza za skokove u vodu od 8 sportaša (po dvoje najuspješnijih ove sezone u kategoriji mlađih kadeta i kadeta) predvođenih trenericama Petrom Balog, Natašom Kolić i Marinom Novosel. Svi natjecatelji koji su nastupili mogu se pohvaliti i osvojenom medaljom.
U kategoriji mlađih kadeta konkurenciju je “pomeo” VITO KRILIĆ te osvojio obje zlatne medalje (1m i 3m). Najmlađi natjecatelj u ovoj kategoriji bio je naš LOVRO ŠTAMBAK koji je pobijedio starije strane natjecatelje te osvojio dvije brončane medalje. Kod djevojčica izvrsna je bila LARA KOKANOVIĆ koja se pozlatila s daske 1m, dok je VANJA KOVAČEVIĆ EBERHARDT osvojila broncu s daske 3m.
U kategoriji starijih kadeta briljirali su LUKA MARTINOVIĆ i JAN MUFIĆ sa visokim brojem bodova u obje discipline te se izmijenili na postolju na 1. i 2. mjestu u obje discipline. Luka je bio 1. s daske 3m i 2. s daske 1m, a Jan 1. s daske 1m te 2. s daske 3m. Kod kadetkinja je za pohvalu nastup JURJE BEGANOVIĆ s daske 1m gdje joj je zlato izmaklo za manje od jednog boda, dok je s daske 3m osvojila broncu. Hana Ožanić bila je bolja s daske 3m gdje je oko vrata objesila srebrnu medalju, a s daske 1m brončanu.
Naš tim osvojio je i pehar za ukupne pobjednike ovog natjecanja!

Čestitke natjecateljima i njihovim trenericama!