<?php the_title(); ?>

Zadar – III kolo Alpe Adria

Otvoreno III kolo Alpe Adria turnira održano na bazenu Višnjik u Zadru od 3.-5.5. okupilo je klubove iz Austrije, Francuske, Gruzije, Italije, Mađarske, Rusije, Srbije i Hrvatske. Hrvatski natjecatelji osvojili su zavidno veliki broj medalja, a spomenut ćemo najuspješnije po kategorijama.
U konkurenciji najmlađih limača najuspješniji su bili LOVRO ŠTAMBAK (KSV Medveščak) i ANIKA MIOČIĆ (KSV Zadar) sa osvojenim zlatnim medaljama. 
Zlatne medalje u kategoriji kadeta D pripale su VITI KRILIĆU (KSV Medveščak), dok je kod kadetkinja D najuspješnija bila srebrna RIA LONGIN (KSV Arno).
U kategoriji kadeta C briljirali su zadrani MATEJ NEVEŠĆANIN i LORA MAGAŠ, oboje sa osvojenim zlatnim medaljama u obje discipline (daska 1m i 3m).
Kategoriju juniorki B obilježila je BRUNA HULJEV (KSV Zadar) koja je osvojila zlatne medalje u obje discipline i ostvarila norme HSSV-u za odlazak na Europsko juniorsko prvenstvo koje će se u lipnju održati u ruskom Kazanu. Kod dječaka B, zlatom s daske 3m okitio se ROKO KRILIĆ (KSV Madveščak).
U kategoriji juniorki A srebro s daske 1m osvojila je TESSA PAVLEKOVIĆ (KSV Medveščak), dok je s daske 3m srebro osvojila DOLORES ŠUŠA (KSV Primorje 2010).

Čestitke svima i sretno u završnom IV kolu Alpe Adria koje će se održati u Zagrebu od 14.-16.6., a na kojem ćemo saznati i sveukupne pobjednike Alpe Adria turnira ove sezone.