<?php the_title(); ?>

Rijeka – Otvoreno kadetsko i juniorsko prvenstvo Hrvatske

Otvoreno ljetno prvenstvo Hrvatske za kadete i juniore održano je na prekrasnom otvorenom bazenu “Kantrida” u Rijeci. Osim domaćih klubova sudjelovali su i natjecatelji iz Srbije, Italije, Mađarske i Litve.
 
U kadetsku reprezentaciju Hrvatske nakon ovog natjecanja upisali su se DORA TOMLJENOVIĆ, JAN MUFIĆ, VITO KRILIĆ (svi KSV Medveščak) i MATEO OBULJEN (KSV Nemo).
 
U konkurenciji mlađih kadeta na najvišem postolju izmjenjivali su se MARKO HULJEV (KSV Zadar) na dasci 1m, MARKO PROFACA (KSV Zadar) na dasci 3m i VITO KRILIĆ (KSV Medveščak) na tornju 5m. Kod djevojčica u istoj kategoriji prvakinja Hrvatske na svim disciplinama postala je HANA OŽANIĆ (KSV Medveščak).
 
U kategoriji kadeta za istaknuti je nastup MATEJA NEVEŠĆANINA (KSV Zadar) koji je osim naslova prvaka Hrvatske u svim pojedinačnim disciplinama osvojio i dvije zlatne medalje u otvorenoj konkurenciji s daske 1m i daske 3m s rekordnih 334 boda. Kod kadetkinja najuspješnija je bila BARBARA BARTOLIĆ (KSV Nemo) sa osvojene dvije zlatne medalje (daska 1m i 3m) u otvorenoj konkurenciji, dok je prvakinja Hrvatske s tornja postala DORA TOMLJENOVIĆ (KSV Medveščak).
 
Mlađi junior DAVID LEDINSKI (KSV Nemo) ponovno je briljirao te uvjerljivo odnio naslove prvaka Hrvatske u svim disciplinama, ali i dva zlata u otvorenoj konkurenciji. Mlađa juniorka BRUNA HULJEV (KSV Zadar) dva puta se penjala na najviše postolje s daske 1m i na tornju 5m, dok je na dasci 1m najuspješnija bila TESSA PAVLEKOVIĆ (KSV Medveščak).
 
U starijoj juniorskoj konkurenciji naslov prvaka Hrvatske s daske 3m i na tornju odnio je DOMINIK PAVELIĆ (KSV Nemo), a na dasci 1m LUCIANO PERIČIĆ (KSV Arno). Kod djevojaka izmjenjivale su se JANA KRVAVICA (KSV Nemo) s daske 3m i na tornju i HANA KOVAČEVIĆ (KSV Zadar) na dasci 1m.
 
U sinkro disciplini daska 3m najbolji su bili:
– djevojčice C + D:
DORA TOMLJENOVIĆ (KSV Medveščak) i LORA MAGAŠ (KSV Zadar)
– dječaci C + D:
MARO KOKIĆ i ROKO KRILIĆ (KSV Medveščak)
– juniorke A + B:
TESSA PAVLEKOVIĆ (KSV Medveščak) i BRUNA HULJEV (KSV Zadar)
– juniori A + B:
DOMINIK PAVELIĆ – DAVID LEDINSKI (KSV Nemo)
 
ČESTITKE SVIMA NA SJAJNIM REZULTATIMA!