<?php the_title(); ?>

Rijeka – Mediteranski kup

Mediteranski kup (Comen Cup) za mlađe kadete, kadete i mlađe juniore ove godine održan je u Hrvatskoj na prekrasnom riječkom bazenu “Kantrida”. U konkurenciji 10 zemalja, Hrvatsku je predstavljalo čak 21 natjecatelj.

Za izdvojiti su svakako rezultati zbog kojih se svirala hrvatska himna, a to su zlatne medalje i sjajni nastupi mlađeg juniora DAVIDA LEDINSKOG i kadetkinje BARBARE BARTOLIĆ s daske 1m i 3m. Barbara je i na tornju bila odlična, srebrna.

Mlađi kadet MARKO HULJEV oko vrata je objesio srebrnu medalju, a MATEO OBULJEN okitio se brončanim medaljama na sve tri discipline. Kod djevojčica na tornju HANA OŽANIĆ također je osvojila brončanu medalju.

U kategoriji kadeta najbolji rezultat postigao je MATEJ NEVEŠĆANIN s daske 1m sa osvojenim srebrom, dok je broncu na istoj disciplini osvojio MARO KOKIĆ.  

Dvije brončane medalje u konkurenciji mlađih juniorki osvojile su BRUNA HULJEV i TESSA PAVLEKOVIĆ.

Na ovom natjecanju kadeti su imali priliku po prvi puta nastupiti u disciplini sinkro daska 1m koju su najuspješnije odradile DORA TOMLJENOVIĆ i MARTA SABOL koje su se popele na najvišu stepenicu postolja. Kod dječaka najuspješniji su bili ROKO KRILIĆ i MARO KOKIĆ sa osvojenim srebrom, a iza njih plasirali su se JAN MUFIĆ i MATEJ NEVEŠĆANIN. TESA SMOLEC i LORA MAGAŠ osvojile su srebro, a JURJA BEGANOVIĆ i BARABARA BARTOLIĆ broncu.

U disicplini “Jump event” za Hrvatsku su nastupili Barbara Bartolić, Tessa Pavleković, Marko Huljev, Matej Nevešćanin i David Ledinski koji su zajedničkim snagama osvojili drugo mjesto iza prvoplasirane talijanske ekipe. 

U ukupnom poretku cjelokupnog natjecanja Hrvatska je također zauzela drugo mjesto iza Italije.

ČESTITKE SVIMA NA SJAJNO ODRAĐENOM NATJECANJU!