<?php the_title(); ?>

Europsko juniorsko prvenstvo – Rijeka

Bazen Kantrida u Rijeci još jednom oduzeo je dah Europljanima, a Riječki sportski savez i grad Rijeka još jednom su nakon 2016. godine uspješno organizirali Europsko juniorsko prvenstvo koje je okupilo čak 24 države sa preko 180 natjecatelja. Natjecanje je održano pod strogim epidemiološkim mjerama u “bubble” sistemu kako bi se osigurala sigurnost svih sudionika.
Hrvatski skokovi u vodu s ovim natjecanjem upisali su više povijesnih činjenica. Mlađi junior MATEJ NEVEŠĆANIN ušao je u povijest kao prva individualna muška medalja na Europskom prvenstvu. Brončanu medalju slavio je s daske 3m gdje je ostvario i svoj osobni rekord od 443 boda! Matej je ušao u finale i u disciplini daska 1m gdje je ostvario 10. mjesto.
Hrvatska je na ovom natjecanju imala najviše natjecatelja ikada, njih čak 8 ostvarilo je rezultat za sudjelovanje. Kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo na ovom natjecanju ostvarilo je čak 6 sportaša, također najviše ikada.

U atraktivnoj disciplini Jump event Hrvatsku su predstavljali DAVID LEDINSKI, LUKA MARTINOVIĆ, BARBARA BARTOLIĆ I TESA SMOLEC te zauzeli odličnu 9. poziciju.

DAVID LEDINSKI ušao je u finale te u obje discipline (1m i 3m) ostvario 11. mjesto. Nakon ozlijede gležnja nažalost morao je odustati od nastupa u sinkro skokovima.

LUKA MARTINOVIĆ u finale je ušao s daske 3m gdje je u konačnici završio kao 11., a nastupio je i u disciplini toranj 7,5 i 10 m gdje nažalost nije ostvario ulazak u finale.

JAN MUFIĆ nastupio je u disciplini daska 1m gdje je ostao bez finala za jednu poziciju, ali je ostvario bodovnu normu za odlazaka na Svjetsko juniorsko prvenstvo.
BARBARA BARTOLIĆ naša je najuspješnija ženska predstavnica sa ostvarena 2 finala na kojima je zauzela 7. (1m) i 8. (3m) mjesto.

TESA SMOLEC ostvarila je finale s daske 3m te zauzela 12. poziciju.

BRUNA HULJEV I LORA MAGAŠ nisu se uspjele plasirati u finale individualnih disciplina, ali su sjajno odradile disciplinu sinkro 3m gdje su zauzele 8. poziciju.

Naša sutkinja na ovom prvenstvu, SANDA DONOVAL, ocjenjena je s visokim postotkom učinkovitosti od 98%.

Čestitke svim natjecateljima i njihovim trenerima na ovom prvenstvu – ŠIMI PERIĆU, PETRI BALOG i MARINI NOVOSEL na sjajnim rezultatima te im želimo puno sreće na Svjetskom juniorskom prvenstvu koje će se održati u prosincu ove godine u Kijevu.