Univerzijada Taipei, Taiwan

17. - 27. kolovoza 2017.

Na Univerzijadi u dalekom egzotičnom Taipeiu, glavnom gradu Taiwana nastupila je naša nacionalna vrsta u sastavu: Petra Balog – trener, Juraj Melša – natjecatelj i Natasa Kolić – sudac.

Juraj Melša nastupio je u disciplinama daska 1 metar i 3 metra. U disciplini daska 3 metra Juraj je držao priključak za ulazak u polufinale, ali pogreška kod tri i pol salta naprijed u konačnici ga je plasirala na 23. mjesto u konkurenciji 29. natjecatelja. Na disciplini daska 1 metar Juraj se nažalost “izgubio” pri izvođenju vijka i dobio nulu, te je završio na 28. mjestu.

Na Univerzijadi u Taipeiu Hrvatska je ponovno imala svog predstavnika nakon deset godina, što opetovano potvrđuje da je u skokovima u vodu potrebno minimalno toliko godina upornog rada kako bi se došlo do kvalitetnog seniora. Najviše veseli da je upravo trenerica Juraja Melše, Petra Balog bila ta koja je imala posljednji nastup na Univerzijadi u Bangkoku 2007. godine kao i njen tadašnji kolega iz reprezentacije Šime Perić, a koji danas svoja znanja i iskustva prenose na mlađe i rade izvrstan posao na terenu.

Naša reprezentacija vraća se kroz tri dana, a sutkinja Nataša Kolić dolazi sutra i kao uvijek do sada, sudeći svjetska natjecanja, u džepu donosi najbolje statistike za svoje ocjenjivanje.